Wessels schoonmaakdiensten

Gevelreiniging

Home 9 Diensten 9 Gevelreiniging

Ongemerkt gebeurt het: de gevel van je bedrijfspand wordt steeds minder mooi. Dat kan komen door het weer of door bijvoorbeeld atmosferische vervuiling. Roet, fijnstof, uitlaatgassen van auto’s of de uitstoot van fabrieken zorgen voor vervuiling in de lucht, waardoor de gevel van je bedrijfspand ook aangetast wordt. Aan de oorzaak is niet veel te doen, maar gelukkig is er in de vorm van gevelreiniging wel een oplossing!

Stenen gevel reinigen

Afhankelijk van het oppervlak bepalen we de reinigingsmethode. Een bakstenen gevel wordt in de loop der jaren vaak donkerder en is goed te reinigen door middel van hoge druk. Vervolgens is het raadzaam om de gevel te impregneren, zodat het resultaat langer behouden blijft.

We zien ook veel gevels die voorzien zijn van plaatwerk zoals sandwichpanelen en damwanden. De ene gevel kent aanslag door contact met lucht en vocht, bij een andere gevel is er begroeiing van mos en algen. We proberen altijd zoveel mogelijk te werken met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Na het reinigen kijken we of er een conserveringsmethode is, zodat de gevel langer schoon blijft. Soms zit er in het schoonmaakmiddel al een conservering, bijvoorbeeld bij de behandeling van kunststof kozijnen.

Veilig werken

De reinigingsmethode kan dus per pand verschillen maar één aspect is voor ons overal hetzelfde: we werken veilig. Afhankelijk van de hoogte en breedte maken we gebruik van een hoogwerker of steiger. Ook hebben onze werknemers aandacht voor valbescherming, in de vorm van aanlijning en het dragen van een harnas. Om ook op de grond een veilige situatie te creëren, kan het zijn dat een deel tijdelijk moet worden afgezet. We zorgen voor zo min mogelijk overlast en werken volledig volgens de richtlijnen van de Arbowet.

Je pand vuil of vies aan de buitenkant?

Laat de gevel reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf!