Wessels schoonmaakdiensten

Vloeronderhoud

Home 9 Diensten 9 Vloeronderhoud
Een vloer lijkt zo gewoon, maar iedereen die wel eens is verhuisd of bezig is geweest met een verbouwing weet hoeveel verschillende vloeren er zijn. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Daarom zijn er ook verschillende manieren om de vloer te reinigen. Ook de frequentie van vloeronderhoud verschilt per soort.

Vloeren reinigen

De bekendste en meest voorkomende vloer is het oude vertrouwde tapijt. Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor een andere vloer, maar nog steeds komen we veel vloerbedekking tegen. Natuurlijk heb je binnen de tapijten ook nog veel soorten, maar wij komen vooral laagpolig en stug tapijt tegen. Afhankelijk van de kleur en afwerking heeft dit als voordeel dat je er niet elk vuiltje op ziet. Deze soorten vloerbedekking zijn ook prima schoon te maken door het geregeld te stofzuigen. Bij vrijwel elk type vloerbedekking is het goed om het eens in de zoveel tijd te reinigen. Door onze speciale tapijtreinigers wordt de vloerbedekking weer mooi schoon en lekker fris. We adviseren je graag over de mogelijkheden. Samen bespreken we welke reinigingsmethode het beste past bij de vloerbedekking en hoe vaak het schoongemaakt moet worden. Dat leggen we vervolgens vast in het schoonmaakschema.

Linoleum schoonmaken (en andere soorten)

Daarnaast komen we steeds vaker andere vloeren tegen. Denk bijvoorbeeld aan plavuizen, marmoleum, linoleum, hout en pvc. Ook hiervoor geldt dat elke vloer een eigen aanpak nodig heeft. Bij een harde vloer zoals plavuizen kun je ook een stofzuiger gebruiken, maar ook een bezem, wisser of dweil. Daarnaast is het goed om de vloer ook periodiek te schrobben. Andere vloeren zoals linoleum hebben niet alleen reiniging nodig, maar moeten ook geconserveerd worden. Er zit een soort wax- of kunststoflaagje op, die zo nu en dan vernieuwd moet worden.

Er is nog veel meer te vertellen over vloeren en de schoonmaak daarvan. Zo zie je maar dat een vloer toch niet zo gewoon is als dat hij lijkt. Meer informatie en advies geven wij je graag persoonlijk. Neem gerust contact met ons op via telefoon, e-mail of vul onderstaand contactformulier in.

Heb je vragen over het onderhoud van je vloeren?

We geven je graag een passend advies!